Vragen, bel 0345 622 789
Goedkoopste Hedera van NL
Levering in 1 - 2 werkdagen
Informatie
0
Vragen, bel 0345 622 789
Goedkoopste Hedera van NL
Levering in 1 - 2 werkdagen

Door Ria Leopold, 30 september 2022

Hoe snel groeit Hedera?

De Hedera is een snelle groeier. Met een beetje hulp kan de groene plant al snel de hoogste toppen beklimmen. Hedera groeit het hele jaar door en heeft daarom ook niet lang nodig om mooi en volgroeid te zijn. Benieuwd hoe snel een Hedera groeit? Wij vertellen u er alles over.

Hoe snel groeit Hedera: haar kenmerken

De Hedera staat bekend om haar enorme groeispurt, maar dit hangt wel af van het moment van geboorte. In de winter groeit de Hedera vrijwel nauwelijks, terwijl hij in het voorjaar en de zomer de lucht in schiet. Maar hoe snel groeit Hedera nu exact? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Dit is namelijk afhankelijk van het type plantje dat u met zijn voetjes in de grond zet.

De standaard klimop (Hedera Helix) heeft wat kleinere blaadjes en is daarom iets minder snel volgroeid dan de Ierse klimop (Hedera Hibernica). Voor de Helix kunt u ongeveer uit gaan van zo’n 25 tot 50 centimeter per jaar. De Hibernica wordt al snel een grote jongen. Deze groeit namelijk met 50 tot 100 centimeter per jaar.

Hoe snel groeit Hedera tegen gaas?

Dat de Hedera als kool groeit, betekent niet dat hij in één seizoen al volgroeid is. Ook de Hedera heeft tijd nodig om een prachtige, groene oase te creëren. Zowel voor de Hedera Helix als zijn zusje Hedera Hibernica geldt dat ze ongeveer drie jaar nodig hebben om een geheel gaaspaneel te bedekken. Geduld is een schone zaak, maar wel met een schitterend resultaat.

Een duwtje in de rug

Zoals elk kleintje heeft ook de Hedera in zijn jonge jaren wat hulp en ondersteuning nodig. Jong geleerd is oud gedaan: zo geldt het ook voor de klimop. In het begin is het daarom fijn als de planten een beetje geholpen worden om zorgvuldig door het gaas te groeien. De Hedera groeit graag recht omhoog, de moedertakken achterna. Om ervoor te zorgen dat alle kleine gaten opgevuld worden, kunt u de Hedera een duwtje in de rug geven naar de zijkanten. De jonge Hedera verstopt zich namelijk graag voor de wind en blijft graag zo dicht mogelijk bij de andere takken.

Door de vertakkingen naar de zijkant te leiden, zal hij ook in die richting groeien. U kunt dit doen door de takken door het gaas te vlechten. Voorkom touw of ander draad. Hier worden de takken namelijk niet blij van!

Voorkom een verwilderde uitstraling

Door de snelle groeispurt kan de Hedera snel in haar verwilderde fase komen. Daarom is het belangrijk om de Hedera regelmatig te snoeien. Denk ongeveer aan twee keer per jaar. Wilt u meer weten over het onderhoud van de groene klimop? Lees hier meer over de verzorging van Hedera.

Kant-en-klaar haag: in één keer volgroeid

Wilt u zo snel mogelijk privacy creëren in uw tuin en niet ongeveer drie jaar wachten voordat de Hedera eens volgroeid is? Dat kan bij MijnHedera! U kunt namelijk kiezen voor een kant-en-klaar haag die u in één keer in uw tuin kunt plaatsen.

Hoe snel groeit een Hedera: tips en tricks!

Meer weten over de groei van een Hedera of hoe u deze optimaal kunt verzorgen voor een uniek resultaat? Neem gerust even contact met ons op.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »