Hedera bodembedekker

Hedera bodembedekker

Op zoek naar een hedera bodembedekker? Dan bent u bij Mijnhedera.nl de hedera klimop specialist op het goede adres. In de hedera kwekerij worden verschillende hedera klimplanten en bodembedekkende klimop soorten gekweekt voor hoveniers, particulieren en groothandel. De hedera bodembedekker is een ideale tuinplant voor rustgevende accenten in de tuin of om de kale grond te bedekken. Wie niet over al te groene vingers beschikt en toch een mooie groene bodembedekker wilt aanplanten, is de hedera bodembedekker een juiste keuze.

Hedera bodembedekker soorten

De bodembedekkende soorten die in de kwekerij worden gekweekt zijn de Hedera Hibernica en Hedera Helix.

De hedera hibernica als bodembedekker is de juiste kandidaat wanneer het de bedoeling is om grote oppervlaktes te bedekken in de tuin. De groeikracht van de planten en het grote groene blad resulteert al snel in een dicht bladerdek. En hoe dichter en dikker het bladertapijt met hedera bodembedekking is, hoe makkelijker het onderhoud gaat worden. 

De hedera helix als bodembedekker is de juiste keuze wanneer de oppervlaktes minder groot zijn en het bedekken van de grond langer mag duren. Een tragere groei en het kleinere blad bedekt minder snel maar uiteindelijk wordt ook dit een mooi groen bladertapijt. 

Dus samengevat:

  • Hedera hibernica als bodembedekker : bladerdek met grote bladeren, voor grote oppervlaktes geschikt, groeit snel
  • Hedera helix als bodembedekker : bladerdek met kleiner blad, geschikt voor kleinere oppervlaktes, groeit trager

De hedera als bodembedekker is in de maat 30/50 cm, is hiervoor het meeste geschikt om te poten. 

Hedera bodembedekkers wintergroen en winterhard

De hedera bodembedekkers zijn goed bestand tegen wind en houden ook in een strenge winter hun blad. In de winter wanneer de meeste andere planten hun bladeren laten vallen is de hedera nog mooi groen. Mede hierdoor worden deze populaire klimop bodembedekkers veelvuldig gebruikt in steden en kantoortuinen. Het onkruidvrije bladertapijt zorgt voor een mooie groene aanblik en geeft tevens veel minder onderhoud. Het regelmatig snoeien van de klimop bodembedekkers, en de eerste jaren consequent onkruid wieden geeft uiteindelijk een nagenoeg ondringbare vesting voor onkruid of zaden die komen aanzweven door de lucht. 

Wilt u meer informatie omtrent hedera of klimop of heeft u nog vragen over de hedera bodembedekker? Aarzel niet om contact op te nemen. Wij helpen graag.

 

Lees meer

Aanbieding

Klimop-Hedera Hibernica laag

Klimop-Hedera Hibernica laag

€1,55 €1,35

Stukprijs: €1,35 / Stuk
Vergelijk