Vragen, bel 0345 622 789
Goedkoopste Hedera van NL
Levering in 1 - 2 werkdagen
Informatie
0
Vragen, bel 0345 622 789
Goedkoopste Hedera van NL
Levering in 1 - 2 werkdagen

Door Hedera Klimop Adviseur Ria Leopold, 17 februari 2018

Wanneer hedera planten?

Wanneer hedera planten?

Het is voorjaar of winter en u wilt hedera of ook wel klimop genoemd gaan aanplanten maar u vraagt zich af of het nu wel de juiste periode is. In de winter loert altijd het gevaar van vorst en misschien zelfs wel strenge vorst en wordt de unieke Elfstedentocht zelfs gereden. In de zomer kan het aardig warm worden en vraag u zich af, red mijn net aangeplante jonge hedera haag het dan wel zonder watergift. Lastige vragen, daarom de voor-en nadelen aan de hand van de Seizoenen.



Voorjaar

Het voorjaar is een ideale periode om uw nieuwe hedera haag of kant en klare hedera schutting aan te planten. De eerste lente zonnestralen maken het bovendien ook vaak een leuke tuinklus.  De hedera ontwaakt uit zijn winterslaap en gaat afhankelijk van de temperatuur goed aan de groei. Het water geven is bij een jonge hedera haag natuurlijk nog wel noodzakelijk omdat de planten eerst moeten aanslaan, en pas dan in staat zijn om zelf in de grond op zoek te gaan naar vocht. 
In het voorjaar regent het "gelukkig" regelmatig bij ons waardoor het groeiproces gemakkelijk en natuurlijk verloopt.


Zomer

In de zomer groeit de hedera klimop vaak het snelst omdat zowel de nacht- en dagtemperatuur op zijn hoogst zijn. Een prima periode om aan te planten mits u de planten van voldoende vocht kunt voorzien. Dit water geven kan met de hand of door middel van druppelbevloeiïng. De hedera plant is ideaal te gebruiken voor wat privacy. 

Herfst Najaar

In de herfst, najaar zijn de nacht temperaturen vaak nog zeer aangenaam, waardoor de hedera nog goed kan groeien. De nachten in september zijn vaak al vochtig waardoor de hedera ook veel minder water verdampt en dus nodig heeft. Het water geven aan de hedera hagen is natuurlijk nog wel noodzakelijk maar neemt in frequentie al aardig af. Door het laat in het groeiseizoen aanplanten van de hedera  geeft wel veel voorsprong voor het komende groeijaar. De hedera is al helemaal gesetteld en kan naar hartelust groeien. 



Winter

De zachte winters in de afgelopen jaren maken het de net aangeplante klimop hagen niet moeilijk. Er zijn niet veel strenge vorstperiodes geweest. Hierdoor hebben de jonge hagen nagenoeg geen schade ondervonden. Hoveniers en groenvoorzieners planten daarom ook het gehele jaar en dus ook in de winter. Uitgezonderd daarbij natuurlijk de vorstperiodes. 

 

Reacties

 • Door Ria Leopold, 3 augustus 2018

  Beste Mike,<br />
  <br />
  Hartelijk dank voor uw bericht betreffende de hedera.<br />
  <br />
  Dit is een veel voorkomend probleem bij hedera hagen. Wanneer er voor de hedera haag iets gezet wordt waardoor het licht niet goed bij ...

 • Door Ria Leopold, 12 maart 2018

  Beste Els,<br />
  <br />
  Het is niet gemakkelijk om hedera planten in plantenbakken optimaal te laten groeien en in perfecte conditie te houden. De zeewind maakt het er ook niet gemakkelijker op. <br />
  <br />
  Wanneer hedera...

 • Door Els, 11 maart 2018

  Hallo mijn hedera - medewerker, <br />
  <br />
  Ik heb een vraag. <br />
  Ik heb aan de zonzijde van het huis nu een aantal plantenbakken met hedera&#039;s staan (effen groen blad). De planten dienen als afscheiding en voor pr...

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »